Oletko kasinotriviataituri? Testaa osaamisesi hauskalla visalla

Olet nyt saapunut Betssonin kasino-oppaan viimeiseen osaan. Toivomme, että tämä opas on valaissut sinulle kaikista tärkeimpiä ja mielenkiintoisimpia osia nettikasinojen ja etenkin Betssonin kasinon toiminnasta. Tämä osa kasino-opasta on pyhitetty oppimasi kasinotrivian testaamiseen. Olemme koonneet yhteen monivalintakysymyksiä käsittävän visan, jonka avulla voit määrittää oman kasino-osaamisesi. Tämä leikkimielinen visa sopii myös esimerkiksi kasinoaiheisen illanvieton ohjelmanumeroksi.

Betssonin kiperä kasinotrivia

Me Betssonilla tiedämme miten viihdyttää vieraita. Tämä kasinotrivia on laadittu sekä pelaajiemme viihteeksi että myös erilaisten illanviettojen tai tapahtumien ohjelmanumeroksi. Nauti siis yksin tai yhdessä aivonystyröiden hellävaraisesta hieronnasta!

Osa I – kasinohistorian käännekohdat

Pitkä ja värikäs kasinohistoria pitää sisällään mitä mielenkiintoisempia ja uskomattomampia tarinoita aivan antiikin ajoilta lähtien. Kiehtovat henkilöt ja dramaattiset tapahtuvat ovat aina olleet osa kasinomaailmaa. Betssonin kasinotrivian ensimmäisessä osassa sukellamme näiden kiemuraisten ja kiehtovien tapahtumien maailmaan. Testaa, paljonko sinä tiedät kasinomaailman historiasta!

1. Muinaisen Eyptin noitatohtoreilla on osansa uhkapelaamisen historiassa. Miten he ennustivat potilaidensa kohtalon?

a. Lyömällä vetoa hevoskilpailuissa.
b. Heittämällä noppaa.
c. Katsomalla korteista.
d. Tutkimalla tähtitaivaan liikkeitä.

2. Mikä oli vuonna 1638 Venetsiassa avatun maailman ensimmäisen kasinon nimi?

a. Il Casinò di Venezia
b. Il Ridotto.
c. Il Castrato.
d. Il Bagatto.

3. Missä sijaitsee Suomen ainoa kivijalkakasino?

a. Turussa.
b. Tampereella.
c. Maarianhaminassa.
d. Helsingissä.

4. Miten Yhdysvalloissa sijaitsevia Harvardin (1638) ja Yalen (1701) yliopistoja rahoitettin niiden alkuvaiheessa?

a. Englannin kuninkaallisten lahjoittamilla tuloilla.
b. Kansalta kerätyillä verorahoilla.
c. Siirtomaalaisten rahoittamilla lottoarvonnoilla.
d. Kullankaivuulla saadulla kullalla.

5. Millainen korttipeli on red dog?

a. Blackjackin variaatio.
b. Pokerin variaatio.
c. Baccaratin variaatio.
d. Ginirommin variaatio.

6. Mistä amerikkalainen keksijä Charles Fey muistetaan?

a. Hän keksi maksaa hedelmäpeleistä voittona purkkapalloja.
b. Hän keksi käsitteen ”pokerinaama.”
c. Hän keksi pyörän.
d. Hän keksi Liberty Bell -kolikkopelikoneen.

7. Milloin Las Vegasin vanhin kasino Golden Gate on avattu?

a. Vuonna 1638.
b. Vuonna 1895.
c. Vuonna 1906.
d. Vuonna 1931.

9. Mikä oli miljardööri Howard Hughesin rooli Las Vegasin kehityksessä 1960- ja 1970-luvuilla?

a. Hänet nimettiin kaupungin pormestariksi.
b. Hän omisti useita kasinoja ja hallitsi jopa kolmasosaa kaupungin liikevaihdosta.
c. Hän osti mafian puolelleen ja nousi kaupungin alamaailman valtiaaksi.
d. Hän piti historiallisen puheen, joka mullisti kasinomaailman.

10. Minä vuonna on perustettu maailman ensimmäiset nettikasinot?

a. Vuonna 1990.
b. Vuonna 1996.
c. Vuonna 1999.
d. Vuonna 2005.


Osa II – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää eri nettikasinotyypeistä

Ensimmäiset nettikasinot perustettiin 1990-luvun puolivälissä. Siitä lähtien kehitys nettikasinoalalla on ollut räjähdysmäistä. Siinä missä vuonna 1996 internetissä toimi yhteensä 15 kasinoa, vuonna 1997 luku kasvoi peräti 200:aan. Tänä päivänä tarkkaa lukua voimme vain arvailla. Kiihtyvä kasvuvauhti on yksi nettikasinomaailman tunnusomaisimpia piirteitä edelleen tänä päivänä.



11. Mitä tarkoittaa kivijalkakasino?

a. Kasinoa, joka on rakennettu kivestä.
b. Kasinoa, joka sijaitsee kallion kielekkeellä.
c. Kasinoa, jolla on fyysinen toimipiste.
d. Kasinoa, jossa pelimerkkeinä käytetään kiviä.

12. Mitä seuraavista ohjelmistoista nettikasinot tarjoavat?

a. Webbipohjaisia ja ladattavia ohjelmistoja
b. Ohjelmistoja vain suoratoisto peleille
c. Ohjelmistoja jotka toimivat vain 3G:n kanssa
d. Taulukko-ohjelmistoja

13. Minkä pelin voit ladata tietokoneesi työpöydälle Betssonin sivuilta?

a. Ruletin
b. Startburstin
c. Diamond Jackin
d. Pokerin.

14. Milloin Betssonin nettikasino on perustettu?

a. Vuonna 1994.
b. Vuonna 2000.
c. Vuonna 2010.
d. Vuonna 2019.

15. Millä laitteilla voit vierailla Betssonin kasinolla?

a. Tabletilla
b. Älypuhelimella
c. Kannettavalla tietokoneella
d. Kaikilla edellisillä.

16. Mikä käyttöjärjestelmä ei ole tuettu Betssonin kasinolla?

a. Windows.
b. iOS.
c. Android.
d. MS-DOS.

17. Mikä on mobiilikasino?

a. Kasinoauto, joka kulkee kaupungista toiseen.
b. Nettikasino, joka on optimoitu mobiililaitteille.
c. Kasino, jonka asiakkailla on kännyköissään sisäänpääsyn salliva, elektroninen VIP-tunnistus.
d. Kasino, joka ei salli kännyköiden tuomista tiloihinsa.

18. Minä vuonna Betsson voitti palkinnon parhaasta urheiluvedonlyöntisovellutuksesta?

a. 2015
b. 2013
c. 1999
d. 2014

19. Mitä maksutapaa et voi käyttää Betssonin mobiilisovelluksessa?

a. Skrill- tai Neteller-nettilompakkoa
b. Trustly-verkkopankkipalvelua
c. Käteistä.
d. PaysafeCardia

20. Mikä on croupier?

a. Kasinon asiakaspalvelija.
b. Baccarat-pelissä käytetty korttilasta.
c. Arpanoppien valmistaja.
d. Kasinon jakaja.

21. Mitä erikoista on livekasinossa?

a. Kasinon pelejä voi seurata livelähetyksenä televisiosta.
b. Kasinolla on live chat, jota kommentoi kasinon työntekijä.
c. Kasinolla on live-jakaja.
d. Kasinolla voi nähdä livenä toiset pelaajat.

Osa III – kasinojen klassikkopöytäpeleistä kolikkopeleihin

Nykyisin internetistä löytyy erilaisia pelipaikkoja valtavilla valikoimilla. Nettikasinot tarjoavat sekä perinteisiä kasinoiden pöytäpelejä että viihdyttäviä kolikkopelejä, jotka vetävät pelaajia puoleensa jännityksellään. Betssonin kasinon valikoimista löytyvät niin ikään pokerin monet ja mielenkiintoiset variaatiot, livekasino, kolikkopelejä ja jättipottipelejä, sekä muun muassa rulettia ja blackjackiä.



22. Mikä on Liberty Bell?

a. Soittokello kasinopöydällä. 
b. Saluunojen ensimmäinen kolikkopelikone ja vapauden symboli.
c. Puhelimen keksineen Alexander Graham Bellin koira. 
d. Kasinoiden ovikello.

23. Miten blackjack on saanut nimensä?

a. Legendan mukaan Jack-nimiseltä jakajalta, joka pukeutui aina mustaan.
b. Jack Black -nimiseltä gangsterilta, joka rakasti uhkapelaamista ja kantoi aina patajätkää    rintataskussaan.
c. Venttiä muistuttavasta pelistä, jossa oli tapana maksaa erityisvoitto pataässästä ja mustasta jätkästä (Jack) muodostuvasta kädestä.
d. Mississippiläiseltä jokilaivalta.


24. Mikä on se pistemäärä, jota pelaajat tavoittelevat blackjackissä?

a. 10.
b. 14.
c. 21.
d. 52.

25. Kuka on ruletti-pelin kehittäjä?

a. Ranskalainen matemaatikko Blaise Pascal.
b. Saksalainen filosofi Friedrich Nietzsche.
c. Englannin kuningatar Victorian puoliso prinssi Albert.
d. Italialainen keksijä Leonardo Da Vinci.

26. Mitä eroa on amerikkalaisella ja eurooppalaisella ruletilla?

a. Eurooppalaisessa ruletissa pyörässä on käytössä 37 numeroa, eli numerot 0-36, kun taas amerikkalaisessa versiossa numeroita on 38, numerot 0-36 sekä 00.
b. Eurooppalaisessa ruletissa numerot on jaettu mustiin ja punaisiin siten, että rulettipyörän joka toinen numero on musta ja joka toinen punainen, kun taas amerikkalaisessa ruletissa rulettipyörän joka toinen numero on punainen ja joka toinen puolestaan musta.
c. Amerikkalaisessa ruletissa ei ole kuulaa.
d. Eurooppalaisen ruletin panostus poikkeaa amerikkalaisesta niin, että pelissä on kiinteä kerroin.


27. Kuka sanoi: ”Et voi voittaa rulettipöytää, ellet varasta siitä rahoja.”?

a. Marilyn Monroe.
b. Bugsy Siegel.
c. Howard Hughes.
d. Albert Einstein.

28. Mikä on Suomessa suosittu pokeripeli?

a. Polle
b. Sökö
c. Risa
d. Höpö

29. Mikä on pokerin alin käsi?

a. Turska.
b. Piraija.
c. Hai.
d. Miekkavalas.

30. Mikä on pokerin korkein käsi?

a. Värisilmä.
b. Annansilmä.
c. Kolmas silmä.
d. Värisuora.

Osa IV – bonukset, tarjoukset ja kampanjat

Kilpailu kasinomaailmassa on kovaa, mikä ajaa monet pelipaikat houkuttelemaan uusia pelaajia muhkeilla nettikasino bonuksilla. Nettikasinot tarjoavat erilaisia tarjouksia, bonuksia, kampanjoita ja uskollisuusohjelmia sekä uusille että jo olemassa oleville asiakkailleen. Pikainen vierailu useimpien nettikasinoiden sivuilla voi saada pään pyörälle siitä, millaisia houkutuksia eri kasinot tarjoavat asiakkailleen. Betssonin kasinolta löytyy paljon mielenkiintoisia ja vaihtuvia tarjouksia ja kampanjoita sekä erilaisia uskollisuusohjelmia paljon pelaaville pelaajille.

31. Mitä tarkoittaa kierrätysvaatimus?

a. Sitä, että pitää kierrättää pahvi, paperi, muovi, metalli ja biojäte sekajätteestä erikseen.
b. Kasinon asettama ehto bonuksille ja tarjouksille ennen voittojen kotiuttamista.
c. Vaatimus kiertää kasinoiden sääntöjä.
d. Sääntöä, jonka mukaan pelaajan tulee pelata erilaisia pelejä.

32. Mikä on ensitalletusbonus?

a. Kasinon pelaajilleen tarjoama bonus, jonka voi lunastaa niin halutessaan ja joka maksetaan pelitilille pelaajan tehdessä ensimmäisen talletuksensa.
b. Ensimmäisestä talletuksesta maksettava voittosumma.
c. Summa, joka tulee tallettaa pelitilille ennen pelaamisen aloittamista.
d. Bonus, johon ei liity sääntöjä eikä ehtoja.

33. Mistä voi löytää tietoja Betssonin tarjouksista?

a. Betssonin vedonlyöntisivustolta.
b. Betssonin ohjekeskuksesta.
c. Betssonin tarjoukset-osiosta.
d. Betssonin säännöistä ja ehdoista.

34. Miten voit osallistua jättipottijahtiin?

a. Anomalla jättipottiklubin VIP-asiakkuutta.
b. Ilmoittamalla asiakaspalveluun kaikki kasinolta löytämänsä jättipottipelit.
c. Pelaamalla jättipottipelejä.
d. Tallettamalla jättipottisumman pelitilille.

35. Mikä on bonus ilman talletusta?

a. Bonus, jonka saa milloin vain pyytämällä asiakaspalvelusta.
b. Bonus, joka maksetaan ilman vaatimusta tehdä talletus pelitilille.
c. Erityisasiakkaille maksettu bonus, joka myönnetään syntymäpäivänä.
d. Bonus, johon ei liity rahaa.

36. Mitä tarkoitetaan yksittäisellä singlellä?

a. Vetoa, jossa panostetaan musiikkisinglejen menestykseen listoilla.
b. Yhden ainoan kerran vetoa lyönyttä pelaajaa.
c. Vetoa, jossa on ainoastaan yksi vedonlyöntikohde.
d. Maailman ensimmäistä vedonlyöntitapahtumaa.

37. Mikä seuraavista ei ole yhdistelmäveto?

a. Single.
b. Tupla.
c. Tripla.
d. Kvartetti.

38. Miten järjestelmävedot eroavat yhdistelmävedoista?

a. Järjestelmävedoissa kaikkien vetojen ei tarvitse osua voittaaksesi vedon.
b. Järjestelmävedoissa panostetaan vain yhteen kohteeseen.
c. Järjestelmävedot ovat useiden yksittäisvetojen summa.
d. Järjestelmävedot ovat vetoja, joiden kertoimet kerrotaan toistensa kanssa kokonaiskertoimien saamiseksi.

39. Miten Betssonin pokerin uskollisuusohjelmaan pääsee mukaan?

a. Maksamalla kasinolle suuren summan rahaa jäsenyydestä.
b. Pelaamalla pokeria.
c. Ansaitsemalla jäsenyyden pokeriturnauksessa.
d. Tekemällä anomuksen asiakaspalvelussa.

40. Mitä nettikasinon lisenssi kertoo asiakkaalle?

a. Kasinon toiminta on ulkopuolisen valvontaviranomaisen valvomaa ja sääntelemää.
b. Kasinolla on tarjoiluoikeudet.
c. Kasinolla on lupa antaa uusia lupia kasinoiden perustamiselle.
d. Kasinolla työskentelee lisensiaatti.

Osa V – Osaavaa asiakaspalvelua tarjolla pelaajille

Me Betssonilla olemme asettaneet tavoitteeksemme tarjota asiakkaillemme alan parhaan asiakaskokemuksen. Meille asiakas on aina keskiössä ja toimiva asiakaspalvelu on tärkeä osa hyvää pelikokemusta. Kasinona meidän tulee huolehtia sekä pelien mutta etenkin rahaliikenteen toimivuudesta sekä turvallisuudesta ja varmistettava, että asiakkaat saavat tarvittaessa vastaukset kysymyksiinsä ja apua mahdollisissa ongelmatilanteissa nopeasti ja asiakkaalle kätevässä kanavassa.  

Betssonin kasinon asiakaspalvelu on kokenut ja moneen kertaan palkittu. Osaava tiimimme palvelee 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Jos sinulla on jotain kysyttävää tai jokin asia jää mietityttämään, voit aina ottaa yhteyttä Betssonin asiakaspalveluun.

41. Mikä näistä tavoista ei ole tapa ottaa yhteyttä Betssonin asiakastukeen?

a. Sähköpostiviesti.
b. Soittopyyntö.
c. Live chat.
d. Savumerkit.

42. Milloin Betssonin suomenkielinen asiakaspalvelu on avoinna?

a. Maanantaista perjantaihin.
b. 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.
c. Joka päivä klo 9-01.
d. Betssonilla ei ole suomenkielistä asiakastukea.

43. Mitä tarkoittaa FAQ?

a. Säännöt ja ehdot.
b. Useasti kysytyt kysymykset.
c. Tietosuojalausunto.
d. Vastuullinen pelaaminen.

44. Mitä Betssonin ohjekeskus sisältää?

a. Asiakastuen ja useimmin kysytyt kysymykset.
b. Ohjeet oman nettikasinon perustamiseen.
c. Ohjeet kasinon peleihin.
d. Ohjeet kasinolla pelaamiseen.

45. Kuinka nopeasti saan keskimäärin vastauksen Betssonin asiakaspalvelusta?

a. 3-5 pankkipäivän kuluessa.
b. Huomenna.
c. Riippuu kysymyksestä.
d. Live chatissä 30 sekunnin kuluessa, muuten 30-60 minuutin kuluessa.

Osa VI – rahapelaamiseen liittyvistä maksutavoista

Uhkapelaaminen rahasta on suosittu harrastus monille täysi-ikäisille suomalaisille. Mutta ennen kuin nettikasinolle pääsee pelaamaan rahasta, on oltava jonkinlainen maksuväline, jolla tehdä talletuksia. Samoin voittojen nostaminen omalle tilille vaatii tilin, jonne maksetut voitot voi vastaanottaa.

46. Mikä on nettilompakko?

a. Rahansiirtoihin erikoistunut maksupalvelu verkossa.
b. Kännykkään ladattava sovellus.
c. Lompakossa kulkeva avainlukukortti.
d. Lompakko, jossa säilytetään verkkoasiointiin liittyviä dokumentteja.

47. Mikä näistä ei ole Betssonilla hyväksytty maksutapa?

a. Trustly.
b. Paypal.
c. Verkkopankki.
d. PaysafeCard.

48. Mikä on Betssonin kasinolla minimitalletusraja?

a. 1 €
b. 10 €
c. 20 €
d. 1000 €

49. Kenen nimiin rekisteröityä maksuvälinettä voin käyttää Betssonin kasinolla?

a. Mummoni.
b. Isäni.
c. Aviopuolisoni.
d. Vain omaani.

50. Mitä tarkoitetaan kotiutuksella?

a. Pelaajan kotiinmenoaikaa.
b. Summaa, joka maksetaan asiakkaan pelitililtä esimerkiksi asiakkaan pankkitilille.
c. Amerikkalaisessa jalkapallossa juostua maalia.
d. Pelitilin profiiliin siirtymistä.

Osa VII – pelaathan sääntöjen mukaan

Säännöt ja ehdot varmistavat sen, että mahdolliset ongelmatilanteet kasinoilla tulee selvitettyä läpinäkyvästi, yhteisten pelisääntöjen mukaan ja mahdollisimman nopeasti. Tämä osa kiperää visaamme koskee Betssonin kasinon sääntöjä ja ehtoja.

51. Mitä kasinon säännöillä ja ehdoilla tarkoitetaan?

a. Kasinopelien sääntöjä.
b. Kasinoalaa koskevaa lainsäädäntöä.
c. Ohjeistuksia, joita suositellaan mutta joita ei ole pakko noudattaa.
d. Kasinon sanelemaa sopimusta, jonka hyväksyessään asiakas sitoutuu noudattamaan kasinon asettamia sääntöjä ja ehtoja.

52. Missä vaiheessa pelaajan tulee hyväksyä kasinon säännöt ja ehdot?

a. Heti kasinolle rekisteröityessään.
b. Ei kai niitä ole pakko hyväksyä, jos ei halua.
c. Siinä vaiheessa kun haluaa tehdä reklamaation.
d. Sitten kun on aikaa.

53. Mitä kasinon säännöt ja ehdot sisältävät?

a. Kasinolainsäädäntöön ja kasinolisenssiin koskevia asioita.
b. Rekisteröitymiseen liittyvät ehdot.
c. Tietoturvaan ja vastuulliseen pelaamiseen liittyviä asioita.
d. Kaiken yllämainitun.

54. Mitä tapahtuu, jos pelaaja rikkoo kasinon sääntöjä?

a. Kasino ei voi tehdä mitään, jos en ole hyväksynyt sääntöjä.
b. Kasino voi vaikuttaa pelaajan maineeseen muilla kasinoilla.
c. Kasino voi sulkea pelaajan pelitilin ja ilmoittaa mahdollisista rikkomuksista viranomaisille.
d. Kasino voi ottaa yhteyttä pelaajan läheisiin.

55. Miten voin tehdä reklamaation kasinolla?

a. Ottamalla yhteyttä kasinon asiakaspalveluun ja kertomalla yksityiskohtaisesti ongelmani todisteiden kera.
b. Jos et ole tyytyväinen tekemäämme ratkaisuun, voit turvautua ilmaiseksi riippumattoman eCOGRAn ADR-palveluihin riidan ratkaisemiseksi.
c. Jos et ole tyytyväinen eCOGRAn päätökseen, voit ottaa yhteyttä myös Malta Gaming Authorityn (MGA) pelaajatukiyksikköön.
d. Kaikki yllä olevat.

 Osa VIII – Vastuullinen pelaaminen

Me Betssonilla haluamme, että asiakkaamme pelaavat aina turvallisesti ja vastuullisesti. Pelaaminen on tarkoitettu hauskaksi viihteeksi, mutta on hyvä muistaa myös voiton hetkellä että rahapelejä pelatessa voit myös hävitä rahaa. Siksi on erittäin tärkeää, että laadit itsellesi pelibudjetin ja käytät pelaamiseen vain sen verran rahaa mihin sinulla on varaa.

Pelaaminen voi myös aiheuttaa riippuvuutta ja johtaa hallitsemattomana vakaviin sosiaalisiin, taloudellisiin ja psykologisiin ongelmiin. Siksi on tärkeää, että tutustut myös Betssonin pelaamisen hallinnan välineisiin ja tutustua myös ongelmapelaamisen ja peliongelman tyypillisiin piirteisiin.

56. Mitä tarkoitetaan ongelmapelaamisella?

a. Pelaamista, joka vie liikaa aikaa ja/tai rahaa.
b. Pelaamista, joka vaikuttaa kielteisesti muihin elämänalueisiin.
c. Pelaamista, joka vaikuttaa opintoihin tai työelämään haitallisesti.
d. Kaikka ylläolevia.

57. Mitä tarkoitetaan peliriippuvuudella?

a. Pelaamista, joka on pakonomaista.
b. Toiminnallista riippuvuutta.
c. Pelaamista, jota ei voi lopettaa vaikka yrittäisi ja haluaisi.
d. Kaikkia ylläolevia.

58. Milloin kannattaa hakea apua ongelmapelaamiseen?

a. Siinä vaiheessa kun pelaaminen haittaa normaalia arkea.
b. Siinä vaiheessa kun läheinen ihminen kokee pelaamisen ongelmalliseksi.
c. Siinä vaiheessa kun pelaaja ei pysty itse lopettamaan pelaamista ja tarvitsee tukea pelaamisen lopettamiseen.
d. Kaikki ylläolevat.

59. Mikä näistä ei ole peliongelmasta irti pääsemiseen tukeva taho?

a. Peluuri.
b. Tiltti.
c. Peliklinikka.
d. Raha-automaattiyhdistys.

60. Millä työkaluilla pelaaja voi itse hallita pelaamistaan?

a. Asettamalla talletusrajan.
b. Sulkemalla tilin väliaikaisesti.
c. Pelaamalla vastuullisesti.
d. Kaikilla ylläolevista

Onneksi olkoon, pääsit loppuun asti! Nyt on aika tarkistaa vastaukset ja julkistaa kiperän visamme voittajat. Parhaat pisteet netonnut visailija saa kannettavakseen Betssonin kasinotriviatietäjä -tittelin. Tämän tittelin avulla teet koko kaveripiirisi kateelliseksi – kunnes kerrot heille Betssonin kasino-oppaasta, jolloin he voivat itse opiskella yhtä taitaviksi kasinotietäjiksi. Toivottavasti olet viihtynyt oppaan sekä visan parissa. Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löytyy Betssonin support sivulta.

Oikeat vastaukset:

  1. b)
  2. a)
  3. d)
  4. c)
  5. b)
  6. d)
  7. c)
  8. c)
  9. b)
  10. b)
  11. c)
  12. a)
  13. d)
  14. b)
  15. d)
  16. d)
  17. b)
  18. d)
  19. c)
  20. d)
  21. c)
  22. b)
  23. c)
  24. c)
  25. a)
  26. a)
  27. d)
  28. b)
  29. c)
  30. d)
  31. b)
  32. a)
  33. c)
  34. c)
  35. b)
  36. c)
  37. a)
  38. a)
  39. b)
  40. a)
  41. d)
  42. c)
  43. b)
  44. a)
  45. d)
  46. a)
  47. b)
  48. b)
  49. d)
  50. b)
  51. d)
  52. a)
  53. d)
  54. c)
  55. d)
  56. d)
  57. d)
  58. d)
  59. d)
  60. d)